Смолянска област ще бъде домакин на три финала от ученическите игри тази година

На три финала от  републиканските  ученически игри тази година ще бъде домакин Смолянска област, съобщи Христо Богомилов, представител за Смолян на Българската асоциация спорт за учащи (БАСУ). В областния град ще се проведат финалите по волейбол за девойки (8-10 клас) и по тенис на маса за момичета и момчета ( 5-7 клас) добави Богомилов, който е и член на управителния съвет на  БАСУ. Волейболните игри ще са от 15 до 18 май, а тенисистите ще играят от 6 до 8 юни. И двете състезания ще се състоят в спортна зала „Смолян“. Последния етап от надпреварите по баскетбол ще бъде в Златоград.  В града на Дельо войвода  сили ще мерят юноши (11-12 клас). Финалите ще се играят от 8 до 11 май в залата на ОУ „Васил Левски“.

Организатори на финалите са Българската асоциация спорт за учащи със съдействието на Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта, уточни Христо Богомилов, главен ръководител на игрите в Смолянско.

Общо седем отбора от областта са класирани за тазгодишните финали на републиканските ученически игри.  СОУ „Антим I“ от Златоград имат два отбора за последния етап на игрите.  Юношите от 8 – 10 клас ще мерят сили в Ботевград, а момчетата от 11-12 клас ще са домакини.  ПМГ „Васил Левски“ – Смолян ще има представител на финалите в областния град – девойки. Юношите (11-12 клас) на ГПЧЕ „Иван Вазов“ ще играят във Варна. СОУ „Васил Дечев“  - Чепеларе ще има два отбора на финалите по тенис на маса. Момчета и момичета (5-7 клас) ще са представителите на школото. На финалите отбор ще има и ПГ „Васил Димитров“ – Мадан. Юношите (8-10 клас) ще мерят сили по тенис на маса в Разград.

За последните шест години в Смолянско са се състояли шест областни първенства, тридесет и четири зонални, с първенците от областите Пазарджик, Пловдив и Смолян, както сме били домакини и на дванадесет финала. Златоград ще приемат финалите за пета поредна година, коментира Христо Богомилов. 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини