Хасково си иска военни имоти с документ от 1889-а. Софийска прокуратура поема Иво Димов. Преглед на регионалния печат

Хасково си иска военни имоти с документ от 1889-а, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. В общината открили документ, с който теренът на казармата между Военния клуб и ул. „Дунав” е бил даден от общината на 10-ти родопски полк. Условието било ако полкът се вдигне, земята да се върне на общината за мера. С този документ администрацията ще иска от съда да й върне имотите. Към момента текат процедури за продажба на търг на терените. Едно дело би ги спряло, коментира изданието.

Благо си призна: Убих и тъщата. Съдът: 24 години решетки. Заглавието е над главата на вестника, а дописката е водеща на 3-та. Присъдата е от окръжния съд в Добрич, където вървеше друго дело срещу любимчанина – за убийството на майката на жена му Дарина. В Хасково пък го съдят за умъртвяването на самата Дарина, но още не се е стигнало до присъда.

Танев пребори Бъчварова с 1 глас, оглави БСП в областта, водещо на 2-ра. Бившият кмет на Ивайловград Стефан Танев бил избран за областен председател на социалистите.

Английска компания иска хирургическия блок, акцент от 4-та. Информацията е от сесията на ОбС Хасково в петък.

Съдебната система се нуждае от спокойствие, казва в интервю на 6 страница новоизбраната шефка на районния съд в Хасково Мария Ангелова.

Замшефката на ОбС Хасково вече е госпожа Ангелова, акцент от 12 страница. Съвпадението на фамилията на Евгения Ангелова с това на съпруга й Георги я променя само от госпожица в госпожа.

Софийската районна прокуратура поема Иво Димов, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3-та. За приключилата проверка срещу кмета на Димитровград.

Търсят треньори-висшисти в Спортното, водещо на първа страница. За преподавателите се иска магистърска степен, но няма кандидати.

Общината си иска казармите над ДНА от МО, водещо на 2-ра. За сесията в петък, на която бе обявен документ от 1889 година, с който общината дава терена на 10 родопски полк.

Рушащи се комини падат върху минувачи, друго заглавие от 3-та. Става дума за блок на бул. „България”, чиито комини едва се крепят.

Хасково тресна Сливен на „Хаджи Димитър”, акцент от спортната страница. Отборът на Хасково надвил домакините с 3:2 в контрола в събота.

Италианец събира български символи в книга, акцент от 8 страница. Страстният пътешественик Луиджи Готта готвел трета книга, в която ще събере забележителности от България.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини