Златен плакет на община Смолян за 50 годишния юбилей на военен №1 в Смолян

Кметът Николай Мелемов връчи „Златен плакет” на община Смолян на командир на 101 Алпийски батальон  подп. Димитър Кацаров.  Военен №1 на Смолян беше удостоен с високото отличие по повод 50-годишния му юбилей с решението на местния парламент.

"Като командващ батальона, подп. Кацаров винаги отзивчиво откликва и подкрепя идеите на община Смолян за общи прояви. Военното присъствие, което той подсигурява при честванията на националния и на официалните празници, организирани от общината, правят събитията тържествени и вълнуващи – запомнящи се изживявания за съгражданите ни, които будят гордост и възпитават трайни патриотични чувства", посочи кметът на тържеството на юбиляра.

Подп.Кацаров бе поздравен и от областния управител Недялко Славов. Зам.-началникът на Сухопътните войски полк.Гошо Мерджанов връчи грамота на рожденика от военния министър.  Сувенирен нож „Манлихер” пък подари началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

Икона на „Св.Георги” изпрати генерал-майор Андрей Боцев, бивш командир на батальона и настоящ командир на Сухопътните войски.

 Юбилярят благодари на всички, които са уважили празника му и на община Смолян за доброто взаимодействие. Той си пожела здраве и посочи, че ще продължава да работи за издигане авторитета на българската армия.

Специален поздрав към него отправи и Валя Балканска и гайдарят Петър Янев.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини