300 бона скрит оборот изплува в Слънчев бряг. Вестниците в неделя

„24 Часа": Сърбия се интересува от АЕЦ „Белене"

Сърбия е изразила готовност за участие в проекта АЕЦ „Белене", каза пред БНР премиерът Бойко Борисов, който снощи разговаря със сръбския президент Борис Тадич.
„Имат интерес към централата, но тъй като знаете, че беше подписан договор за 4 млрд., но към него има така наречените инфлационни индекси, трябват половин милиард близо за консултанта, за инфраструктура, така че ние все още нямаме окончателна цена. И затова за нас беше важно, че Сърбия принципно има желание да участва в проекта и когато станем готови с разчетите ще им ги предложим", каза той.
Бойко Борисов и Борис Тадич са разговаряли и за проекта „Южен поток". Двамата са обсъдили от къде е по-добре да минава „Южен поток" - дали през Димитровград или към Зайчер.

„Стандарт": Баронеса на пусия

Екшън с баронеса разбуди среднощна София. "Провъзгласилата се за аристократка Мариана Гендович стреля по деца пред Народния театър" - това съобщение бе разпратено тайнствено до столичните редакции. Миналата нощ на пъпа на София бяха ранени двама мъже и две жени, една от които бременна. Те свирели и пеели пред театъра, когато ги засипали сачми от въздушна пушка. "Изстрелите дойдоха от единствената обитавана кооперация наблизо. Явно сме разгневили някой със среднощните си песни", убедени са пострадалите. "Топят ме недоброжелатели, никой не е стрелял от моя прозорец, наоколо е пълно с наркомани", пък заяви за "Стандарт" баронеса Гендович.
Внучката на обявения за барон от Цар Освободител Христо Гендович живее на метри от Народния театър в наследствена кооперация.

„Труд": Аню Ангелов: Първанов да ме смени, ако не иска Гагашев

Президентът Георги Първанов намекна, че вероятно няма да подпише указ за назначаването на комодор Валентин Гагашев за шеф на "Военна информация", въпреки че похвали професионалните му качества и напомни, че няколко пъти го е награждавал.
"До края на август ще имаме решение. За мен е много важно да има диалог, а не по силата на диктата да се взема решение", заяви Първанов във Варна преди тържественото събрание-концерт по случай 131-вата годишнина на Военоморските сили (ВМС). Преди дни президентът каза, че е научил от медиите за правителствената номинация на Гагашев за военното разузнаване. Попитан дали все пак ще подпише указ, той обясни, че за това имало три проблема, като първият е в нарушената чрез военния министър Аню Ангелов съгласувателна процедура.

„Труд": 300000 лв. скрит оборот хванаха данъчни на Слънчев бряг

300 000 лв. оборот излезе на светло сред внезапна проверка през изминалата нощ в курортен комплекс Слънчев бряг, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).
Софийски служители на агенцията и на Инспекцията по труда са проверили 4 от най-големите увеселителни заведения в комплекса и установили, че 7000 от всеки 10 000 лв. оборот не се декларират от собствениците на нощните клубове и върху тях не се внасят данъци. В едно от заведенията имало служители, работещи за 65 лв. месечно, средната заплата по документи в повечето заведения не надхвърля 300 лв. или поне върху толкова се внасят дължимите данъци и осигуровки.

„24 Часа": Катастрофа запуши входа на София от Перник

Катастрофа на бул. "Цар Борис III" след околовръстното по посока Княжево образува огромно задръстване, съобщи БГНЕС.
Задръстването е километрично и е от Околовръстния път до Черния кос в посока Владая. Катастрофиралият автомобил е пътувал в посока към София.
На пътя има две патрулки и една много смачкана кола. Не е ясно дали инцидентът е станал в резултат на катастрофа с друг автомобил или е излизане от пътя.
На мястото на произшествието има и линейка. Няма данни за тежки наранявания на пътниците. Хората от катастрофиралия автомобил стоят на пътя с куфарите си.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини