Хасково с 9 акта от Сметната палата. Женско трио ще командва окръжния съд. Преглед на регионалния печат

Женско трио ще командва окръжния съд, пише във водещо заглавие на първа страница „Новинар юг”. Освен шефката на съда Миглена Тянкова, двете отделения – гражданско и наказателно, ще се оглавяват от други две дами – Милена Петева и Милена Дечева.

Две Милени и една Миглена. Може да звучи като закачка, но искрено им пожелаваме успех.

Крият 5850 стека цигари между тоалетна хартия, заглавие над главата на вестника. Камионът с контрабандата бил спипан на пункта Капитан Петко войвода.

5 г. затвор за убиец, блудствал с дете, друг анонс над главата, темата е водеща на 3-та. Става дума за петъчната присъда на рецидивиста Георги Янчев от Симеоновград.

Чобанин ликвидира стадото си за Великден, чело на 2-ра. Салибрям Ферзи разпродава добитъка си, нямало сметка да се гледат овце.

Кметът Димов подкара виетнамка, Димитровград чака МТЛБ от МО, друг акцент от 2-ра. Машините са от неприкосновения запас на армията. Въпреки преклонната си възраст – най-старото е от 1963-та, някои от тях били само на 400 км. пробег.

Освобождават 8, вземат 6 в димитровградското кметство, друга дописка от бригадирския град е водеща на 4 страница. Посветена е на структурните промени в администрацията.

Южняците аха да бият, правят 3:3 със „Созопол”, водещо заглавие на спортната страница. След като е 3:3, би могло да се каже и „южняците аха да паднат”. Въпрос на гледна точка.

Няма кой да пише на полковник Банев освен ДНСК, голям материал на 6-та. Заглавието е перифраза на романа на Габриел Гарсия Маркес, а темата – сагата с незаконния имот на фамилията край Спахиево.

„Изток” – между водомера и хидранта, на 7-а. За ромския квартал в Димитровград. Над 100 000 лева са борчовете за вода на обитателите му.

Хасково с 9 акта от Сметната палата, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2 страница. Одитът обхваща 2010 година, открити са нарушения в обществени поръчки, а бюджетът за годината е бил коригиран 107 пъти, като 64 от промените не са били одобрени от ОбС.

Топлото време натръшка мало и голямо, водещо на първа страница. Пик на острите инфекции отчитат медиците през изминалата седмица, пише вестникът.

Спипаха хасковлия с 1.17 млн. нелегални цигари, водещо на трета страница.

Възрастна жена си сложи въжето, друго заглавие от 3-та. 74-годишната Латка Сталева се обесила в дома си на ул. „Цариброд” в Хасково в петък следобед. Жената била вдовица, живеела със сина си, снахата и двете внучета, които били болни. Съседите недоумяват каква може да е причината за фаталното решение на старицата.

Делян Добрев – юпито, което учи бързо, заглавие на 4 страница. Материалът е посветен на най-новия министър – Делян Добрев. „Как се става министър? Бързо.”, така отговорил 33-годишният хасковлия на въпрос на Мартин Карбовски по Нова телевизия.

Соларни паркове никнат като гъби в Хасковско, темата на 5 страница. Над 30 проекта има в региона, най-мащабният е край Радиево.

Иван Маринов посвети книга на предци свещеници, акцент от 8 страница. Става дума за новата книга на писателя „Живот в името на Бога”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини