20 хиляди дръвчета чакат доброволци в разсадника в село Смилян

Изображение 1 от 3

    Националната Залесителна Кампания „КОГАТО СТАНЕМ 100 000 – ЩЕ ПОСАДИМ ГОРА“ има нужда от доброволци. 20 000 фиданки се намират в разсадника в смолянското село Смилян и ще заминат за над 30 населени места в България. Организаторите се обръщат с призив към всички, които могат да помогнат, на 19 април дръвчетата да бъдат опаковани и изпратени, а някои от тях и да бъдат извадени от земята.

    Можем да сформираме групи от София, Пловдив, Смолян, ще се тръгва рано и ще се прибира може би късно, но ще си заслужава. Началният час на работата е 9:30, а при необходимост и въпроси, може да звъните на 088 9345561 – Олга Николова, обявяват от инициативата.

    Национална Залесителна Кампания „Когато станем 100 000 – ще засадим гора“ е една чиста инициатива от хората и за хората, при осъществяването на която вече сме засадили над 260 000 нови дървета за България, казва основният инициатор Никола Рахнев. Целта е да се засадят един милион дървета, а в инициативата му през последните години се включват стотици хора. Той вярва, че всеки иска да бъде щастлив, а това е неговият начин да бъде щастлив - да прави нещо добро, засаждайки дръвчета и създавайки гора в родината.

    „Правете добро по всеки възможен начин, засаждайте дървета, земята има нужда от това!“, е мотото на сърцатия българин.

    СмолянБГвестинет

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини