Кметът на Мадан: С Пътното много трудно се работи!

Община Мадан иска да изгради парк за отдих на входа на града край републиканския път. От две години проектът се бави, защото чака съгласуване от Агенция „Пътна инфраструктура“, заяви кметът Фахри Молайсенов.
Съгласувателните процедури, за които е необходимо одобрението на пътната агенция, се извършват много бавно, оплака се кметът. „С Пътното много трудно се работи. Това е истината, че много бавно се случват нещата или не се случват. Поради тази причина от две години се бави реализирането на идеята за парк за отдих край републиканския път. В началото на града, където направихме светеща табела с надпис за вход: Мадан, искам да направя парк за отдих. Идеята е, когато влезе човек, пътуващ от София или от Пловдив, да отбие да си почине. Да има шест паркоместа, със зелена зона, с пейки, с водичка и т.н. Вече две години не мога да го прекарам това нещо да се съгласува, да се направи, като че ли ще правим небостъргач, не знам какво ще правим там на пътя“, гневи се Молайсенов.
Той посочи, че още се бави и одобрението на АПИ за изграждането на седем повдигнати пешеходни пътеки по републикански пътища, минаващи през населени места в общината.
„В градската част са четири, в Ловци една и в Ляска  – две. Това е по републиканската пътна мрежа. Ние по общинската, където е нужно, го правим, защото няма нужда от съгласуване с АПИ. Определените места за изкуствени неравности за намаляване на скоростта са с натоварено движение и чести инциденти с пресичащи пешеходци“, заяви кметът.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини